hostgator best coupon code

U Lipiku održana Izvještajna godišnja skupština ZUHBDRP RH

Kreirano: 22. Rujan 2016.

U četvrtak, 22. rujna 2016. u Lipiku je s početkom u 12:00 sati održana Izvještajna godišnja skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

U Radno predsjedništvo su izabrani: Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH, Nikola Stojanović, Miroslav Ivančić, Ivo Gjaić i Vlatko Krznarić, dok su za ovjerovitelje zapisnika izabrani Nikola Stojanović i Vinko Mačak.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske "Lijepa naša" i održane minute šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, predsjednik Smernić nastavlja voditi Skupštinu, pozdravlja sve nazočne predstavnike članica ZUHBDRP RH, a posebno pozdravlja goste Miroslava Vaceka, izaslanika Ministra branitelja RH Tome Medveda, te Miroslava Bagarića, izaslanika župana Požeško-slavonske županije.

Tijekom radnog dijela Skupštine, podnesena su izvješća o radu koje je nazočnima prezentirao Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH, zatim je blagajnik Nikola Stojanović podnio izvješće o financijskom poslovanju, dok je Mirko Cimbal po ovlaštenju predsjednika Nadzornog odbora pročitao izvješće o radu Nadzornog odbora, koji je rad Zajednice ocijenio vrlo pozitivnim. Potom je otvorena rasprava po izvješćima, u kojoj su sudjelovali Darko Mikolin, Miroslav Ivančić, Ivo Gjaić, Željko Golubičić, Vinko Mačak, Mato Dudić, Nikola Stojanović i Marijan Smernić a iz njihovog izlaganja se moglo zaključiti kako je Zajednica prema skromnim financijskim mogućnostima radila vrlo dobro i unatoč skromnim sredstvima kojima raspolaže, bilo je mnogo kvalitetno provedenih aktivnosti i događanja. Nakon rasprave, izvješća su jednoglasno usvojena.

U daljnjem tijeku Skupštine obuhvaćena su sva bitna pitanja i planirani projekti koje je Zajednica provodila i koje će provoditi u narednom vremenskom razdoblju, te su potom jednoglasno usvojeni Plan rada i Financijski plan ZUHBDRP RH za 2017. godinu.

Nadalje, predsjednik Smernić upoznaje nazočne kako je Željko Simić, dosadašnji tajnik Zajednice iz privatnih razloga podnio ostavku na tu dužnost, te je predložio Vlatka Krznarića za novog tajnika ZUHBDRP RH, što je jednoglasno i prihvaćeno. Za članove Suda za provođenje stegovnih postupaka izabrani su Vinko Mačak i Đuro Keser.

Nakon kraće rasprave u svezi održavanja slijedećih 7. Sportskih susreta ZUHBDRP RH, prihvaćen i usvojen je prijedlog da će isti biti održani 2017. godine u Virovitici.

Pri kraju radnog dijela Skupštine, nazočnima se obratio Miroslav Vacek, izaslanik Ministra branitelja RH Tome Medveda, koji je uputio pozdravne riječi upućene od strane Ministra branitelja RH, te je iskazao riječi zahvale svim Udrugama, članicama ZUHBDRP RH za njihov vrlo kvalitetan rad, posebno na porimicanju istine o Domovinskog ratu i zaštiti digniteta hrvatskih branitelja. Naglasio je potom važnost uloge policije u Domovinskom ratu, koja je 1991. godine prva pružila oružani otpor velikosrpskoj ideji prilikom agresije na Republiku Hrvatsku, bila je ustvari u konačnici temelj za stvaranje buduće pobjedničke Hrvatske vojske.

Rad Izvještajne godišnje skupštine ZUHBDRP RH zaključen je u 14:00 sati.

NA VRH