hostgator best coupon code

Održana Izvještajna godišnja skupština UHBDRP Sisačko-moslavačke županije

Kreirano: 16. Studeni 2017.

sisak 2017 01U društvu svojim članova, uzvanika i gostiju, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije održala je 16. studenoga 2017. u Sisku izvještajnu sjednicu skupštine.

Predsjednik udruge Marijan Smernić podsjetio je kako udruga djeluje od lipnja 2004. godine i broji oko 1480 članova.

„Cilj osnivanja udruge je bio taj što su se branitelje policije teško uklapali u sve ove druge udruge. Nitko nas nije priznavao iako smo mi bili prvi koji smo stali u obranu Republike Hrvatske. To nam je uvijek bilo osporavano. Onda smo krenuli u osnivanje udruge, prvo županijske pa sada i podružnica. Imamo pet podružnica: Sisak, Petrinja, Glina, Novska i Kutina i dva ogranka, Preloščica i Novo Selo“, rekao je Smernić koji je ujedno i predsjednik krovne udruge na državnoj razini.

Govoreći o provedenim aktivnostima, Smernić je naglasio kako su u svom djelovanju prvenstveno usmjereni na pomoć svojim članovima u ostvarivanju njihovih prava i potreba i rješavanja raznoraznih problema.

„Prisustvovali smo svim značajnim događajima i na županijskoj razini i u gradovima, gotovo svuda gdje smo bili pozivani, odazivali smo se u velikom broju. Bilo je i događanja na državnoj razini jer smo kao županijska udruga, članica državne udruge. Surađujemo na visokoj razini s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Ponosni smo što su naši predstavnici već šest godina među onima koji drže zastavu na kninskoj tvrđavi. Ja sam bio među prvima koji je imao tu čast, a među onima koji su držali bio je i naš Marko Pavlović, vojni ratni invalid koji je nastradao ’91. u napadu na Policijsku postaju Glina. Čast nam je jer su među onima koji drže zastavu, osim pripadnika policije, i pripadnici specijalne policije, profesionalnih brigada te članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja“, naglasio je Smernić.

Na skupštini Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić koja je pohvalila njihov rad.

„Dobro je da ovakva udruga djeluje. Oni su vrlo aktivna udruga i uključeni su u rad Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije. Poslije svega onoga što su policajci prošli, a oni su bili jedni od prvih koji su išli na našu bojišnicu i koji sudjelovali u Domovinskom ratu, što se često zaboravlja, sada 27 godina poslije oni imaju svoje interese, prije svega to jedno zajedništvo koje čuvaju, njihove aktivnosti koje provode od obilježavanja prigodnih datuma, a vjerujem da je jedna od njihovih velikih aktivnosti, koje su najavili u idućem razdoblju, izgradnja spomenika svim hrvatskim policajcima s područja Sisačko-moslavačke županije“, rekla je Roksandić i dodala kako će Sisačko-moslavačka županija podržati tu njihovu inicijativu. Na kraju im je uputila čestitku na dosadašnjem radu te izrazila želje da na isti način ustraju i dalje.

Izvor: Radio Banovina

NA VRH