hostgator best coupon code

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije – Podružnica Novska održala skupštinu

Kreirano: 23. Travanj 2016.

BRAN2Redovna godišnja izvještajna, i izvanredna izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko – moslavačke županije – podružnica Novska održana je u subotu, 23. travnja u zgradi INA-e NAFTAPLIN Novska. Skupštini su nazočili zamjenik župana Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, roditelji i rodbina poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga iz Siska, Kutine i Novske, te članovi Udruge.

U radno predsjedništvo izabrani su Vinko Maček, Đuro Rakarić i Ivo Kaurin, a za voditelja zapisnika izabran je Alojz Grden. Predsjednik Udruge Vinko Maček istaknuo je kako su sve zadaće predviđene programom rada za 2015. godinu u cijelosti odrađene, te da su u skladu s mogućnostima na dostojanstven način obilježili sve državne i vjerske praznike, te blagdane vezane uz Domovinski rat.

"Na poseban način, uz prigodni program obilježili smo blagan Sv. Mihovila, te smo se prisjetili naših kolega poginulih u Domovinskom ratu, kao i poginulih i umrlih kolega MUP RH, te smo ispred spomenika kod PP Novska položili vijence i zapalili svijeće" – rekao je predsjednik Vinko Maček pročitavši Izvješće o radu Udruge tijekom protekle godine. Na skupštini je istaknuto kako su cijelu 2015. godinu iskoristili za prikupljanje arhivske građe iz raznih izvora vezanih uz izradu monografije "Policija u Domovinskom ratu – na novljanskom ratištu 1991. - 1995.", a predsjednik se ovim putem zahvalio Gradu Novska i gradonačelniku na tehničkoj podršci, te piscu Željku Dolgošu na predanom radu.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan koji je istaknuo kako su osnovna snaga u Domovinskom ratu bili pripadnici hrvatske policije, a uz njih i rezervni sastav policije iz kojeg su kasnije formirane ZNG i specijalne jedinice. "Bilo je puno bezuspješnih pokušaja, ali mi smo uspjeli stvoriti ovu državu, ostavili smo svoje obitelji i uz Božju pomoć i krunicu oko vrata uspjeli smo zaustaviti neprijatelja" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan koji je ovim putem sve Udruge podsjetio na jedinstvo koje je vladalo '91. pozvavši ih sve na suradnju, a članovima Udruge zaželio je puno zdravlja i uspjeha u daljnjem radu.

BRAN3BRAN4

 

NA VRH