hostgator best coupon code

MEDIJI O NAMA: U Sisku će biti postavljen spomenik stradalim policajcima u Domovinskom ratu

Kreirano: 04. Prosinac 2017.

IMG 0015zajp 640x300Objavio: Portal 53

SISAK – Godišnju skupštinu održala je Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske. Predsjednik Zajednice Marijan Smernić je rekao kako je godina iza njih bogata, a svojim radom su se uspeli na sam vrh. Suradnja s drugim udrugama je dobra iako je bolja s onima na državnoj razini.

Vrijednosti Domovinskog rata treba prenositi djeci, naglašava Smernić, a isto tako posjećuju značajna mjesta stradanja. Najavio je gradnju spomenika poginulim policajcima Sisačko-moslavačke županije koji će biti smješten kraj zgrade Županije, a evo i zašto postoji takva potreba:

„Mi imamo 97 poginulih i 3 nestalih policajaca, a isti broj stradalih ima i Vukovarsko-srijemska županija. Poginuli policajci došli su iz Zagreba, Slavonskog Broda, Pule, Istre. Branitelja ima odsvuda, a to su bila prva ratišta.“

Smernić je rekao kako su o projektu već razgovarali s gradonačelnicom Siska koju su tražili da uredi park, a oni su preuzeli obvezu oko financiranja izrade spomenika. Izložbu o stradanju na dubrovačkom području su u Hotelu Panonija, gdje je skupština održana, postavili članovi dubrovačke udruge policajaca veterana Domovinskog rata. Član predsjedništva Policijske udruga branitelja Policijske uprave Dubrovnik iz 1991.godine Petar Mirošević. Ovakvi mu susreti puno znače, a sami ulažu napore da ne zaborave svoje poginule:

„Naša 42 policajca su stradali i naša Udruga je, ulažući vlastite napore, podignula i spomenik tim našim poginulima. To smo zaista napravili sami bez sudjelovanja države na bilo koji način. Skupili smo kunu po kunu i napravili jedan spomenik u obliku brončane skulpture sv.Mihovila i on se već 8 godina nalazi ispred Policijske uprave u Dubrovniku.“. dodao je Mirošević.

Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić je rekla kako sudjelovanjem na ovakvim skupštinama žele dati podršku i potporu radu ovakvih Udruga:

„Često to zaboravimo, ali policajci su bili zaista oni koji su prvi stali u obranu Domovine, pogotovo kod nas u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju ja stalno ističem da je po stradanjima druga iza Vukovarsko-srijemske županije. Na našem području poginulo je oko 97 policajaca. Oni sada u mirnodopsko vrijeme žele zadržati uspomenu na svoje poginule prijatelje i suborce.“

Skupštini je nazočio i zamjenik ministra branitelja Nenad Križić. Prije početka rada godišnje skupštine održana je minuta šutnje za poginule branitelje, prvog predsjednika dr.Franju Tuđmana i preminulog generala Slobodana Praljka.

IMG 0015zajp 640x300

20171204 120657ww

IMG 0002ww

IMG 0004ww

IMG 0017www

IMG 0019ww

NA VRH