hostgator best coupon code

U Sisku održana redovna Izvještajna godišnja skupština ZUHBDRP RH

Kreirano: 04. Prosinac 2017.

godinja 2017 29U ponedjeljak 4. prosinca 2017. s početkom u 12:00 sati, u kongresnoj dvorani hotela Panonija u Sisku, pod predsjedanjem Marijana Smernića, predsjednika ZUHBDRP RH, održana je redovna izvještajna godišnja skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

Uz nazočnost predstavnika braniteljskih udruga od Dubrovnika sve do Vukovara, članica ZUHBDRP RH, godišnjoj su skupštini nazočili predstavnici lokalne izvršne i predstavničke vlasti, te Ministarstava hrvatskih branitelja i MUP-a.

U ime Policijske uprave sisačko-moslavačke, skupu je osobno nazočio njezin načelnik Luka Pešut, koji je ujedno bio i izaslanik ministra MUP-a Davora Božinovića. Grad Sisak predstavljao je Ivica Rendulić, zamjenik i izaslanik gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, a u svojstvu izaslanice župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića, skupu je nazočila Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, ujedno je bio izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ali i izaslanik Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Skupu je također u svojstvu gosta nazočio i Franjo Šoljić, predsjednik koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Prije početka radnog dijela skupštine, intonirana je državna himna "Lijepa naša", a potom je održana minuta šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana i nedavno tragično preminulog generala Slobodana Praljka.

Nazočni gosti obratili su se skupu prigodnim pozdravnim riječima, istaknuvši pri tome kako se vrlo često zaboravlja kako su upravo hrvatski policajci bili oni koji su prvi stali u obranu Domovine na početku srbočetničke agresije na Republiku Hrvatsku 1991. godine, a ujedno su bili i temelj stvaranja Hrvatske vojske.

U radnom dijelu skupštine usvojeno je detaljno izvješće o radu, koje je podnio Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH, nakon čega je usvojeno i financijsko izvješće, koje je detaljno prezentirao blagajnik Nikola Stojanović. Potom je usvojeno pozitivno izvješće Nadzornog odbora, dok Sud časti tijekom 2016. godine nije imao potrebu zasjedati, jer nije zaprimljena niti jedna prijava za pokretanje stegovnog postupka.

Tijekom trajanja radnog dijela skupštine, na video zidu je prezentirana projekcija s mnoštvom kronološki složenih fotografija, koje su prikazivale dio mnogobrojnih aktivnosti i programa koje je Zajednica provodila tijekom 2016. i 2017. godine, a istu je za ovu prigodu pripremio tajnik ZUHBDRP RH Vlatko Krznarić.

Pri kraju radnog dijela skupštine, donesena je odluka o prijemu dvije nove članice u članstvo ZUHBDRP RH, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije grada Kutine i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije grada Novske. Donesena je potom odluka kojom se Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica povjerava domaćinstvo i organizacija 8. sportskih susreta ZUHBDRP RH, koji će biti održani krajem 2018. godine u gradu Garešnici.

U kongresnoj dvorani hotela Panonija, postavljena je izložba ratne fotografije, a u završnom dijelu skupštine, prikazan je dokumentarni film o ratnom stradanju na dubrovačkom području tijekom 1991. godine, koje su postavili i pripremili Ante Vulić i Petar Mirošević, članovi Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91.

NA VRH