hostgator best coupon code

OKRUGLI STOL — Uloga hrvatske policije u Domovinskom ratu u obrani Vukovara i poraću i prikaz ratnih fotografija iz obrane Vukovara

Kreirano: 23. Rujan 2016.

Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar 3. listopada 2016. u 12:30 sati u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar organizira Okrugli stol na temu: Uloga policije u Domovinskom ratu u obrani Vukovara i poraću i prikaz ratnih fotografija iz obrane Vukovara.

Okrugli stol je organiziran u suradnji sa Institutom "Ivo Pilar" – područni centar Vukovar, Javne ustanove memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i uz potporu Ministarstva branitelja RH.

Na Okruglom stolu govoriti će doc. dr. sc. Ivica Miškulin sa Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji je i urednik knjige Policija u obrani Vukovara – "Jake snage MUP-a", znanstvenik sa ogromnim opusom radova o suvremenoj hrvatskoj povijesti u kojima su Slavonija i Srijem dominantni, te prof. dr. sc. Dražen Živić voditelj Instituta "Ivo Pilar" – područni centar Vukovar ujedno i znanstveni savjetnik, koji se između ostalog bavi istraživanjima povezanim s demografskim posljedicama rata.

Na Okrugli stol su pozvani visoki policijski časnici koji su devedesetih godina reformirali i unaprijedili rad resora unutarnjih poslova. Napose su uspješno pripremili i osposobili policiju za obranu Domovine nad kojom je prijetila i obrušila se tzv. "moćna" JNA i paravojne srpske postrojbe 1991. Jednako tako pozvani su svi zapovjednici postrojbi policije i HV i HOS-a koji su sa svojim postrojbama branili Vukovar.

Osim toga na Okrugli stol su pozvani sudionici mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja g. Ivan Vrkić i gđa. Vesna Škare Ožbolt.

Vrijeme trajanja Okruglog stola sažeto je u najviše tri školska sata, a raspored izlaganja predviđen je u tri cjeline:

  • riječ znanstvenika,
  • stručnih suradnika,
  • zapovjednika postrojbi i branitelja,
    kao i sudionika mirne reintegracije.

Po završetku Okruglog stola, izrečene stavove i govore pretočili bi u brošuru. Stoga od svih učesnika na Okruglom stolu tražimo neka svoje govore pripreme i u elektronskom obliku.

Brošura bi poslužila u edukativne svrhe osmoškolcima prigodom boravka u MCDR, a predavačima kao dodatni nastavni materijal o ulozi policije u Domovinskom ratu.

- Stoga, zamoljavamo se sve članove udruge - u koliko žele sudjelovati u radu Okruglog stola, neka u pisanom obliku dostave svoje uratke na e-mail udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno donesu u prostorije udruge.

PREDSJEDNIK UDRUGE
Mato Dudić
(Tel. +385 98 777 330)

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar

POZIVNICA okrugli stol

 

NA VRH