hostgator best coupon code

Blagoslovljen križ u Dubravci

Kreirano: 01. Listopad 2016.

U subotu, 1. listopada 2016. u povodu 25. obljetnice granatiranja slobodarskog grada Dubrovnika i Konavala slavljena je sveta misa zahvalnica za preživjele kao i za pokojne branitelje, u crkvici sv. Barbare koja je izgrađena u krugu Bogumilskog groblja, pod zaštitom UNESCO-a.

Svetu misu je predvodio don. Ivan Borić, policijski kapelan PU Dubrovačko-neretvanske, uz sudjelovanje mjesnog župnika don Stipe Miloša, fra Ivana Kramara gvardijana iz Pridvorja i fra Marija Škrtića iz samostana Cavtat i župnika u župi Stravča.

Iza svete mise u procesiji vjernici predvođeni sa svećenicima uputili su se do novo postavljenog križa na brdu Stražišće iznad imenovane Crkvice gdje je križ svečano blagoslovljen. Križ su podigli u znak zahvalnosti branitelji iz Domovinskog rata s područja Konavala, koji su sudjelovali u obrani Domovine i njenog suvereniteta na ovom području.

Nositelji ove akcije su Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. i Udruga branitelja Konavle te kao pojedinac inicijator svega Ivica Kuliš.

Prilikom blagoslova kapelan Borić je naglasio „Križ je znak spasenja i znak ljubavi, prema istoku, zapadu sjeveru i jugu. Križ je znak praštanja, prema svakom čovjeku pa i onim drugačijeg razmišljanja“.

Izvor: Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91.

NA VRH