Garešnica: DONACIJA POLICIJSKIH VETERANA STRADALOJ OBITELJI

Kreirano: 26. Veljača 2021.

donacijaUdruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica osigurala je novčanu donaciju za obitelj Miškulin, čija je kuća u Petrinji stradala u razornom potresu koji je koncem prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

U uredu gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije predsjednik udruge Edim Muratović danas je donaciju uručio Mireli Miškulin, udovici umrlog hrvatskog branitelja, nekad djelatnika ratne Policijske postaje Garešnica.

- Jedan od ciljeva naše udruge je pomaganje obiteljima poginulih i umrlih kolega. Iz članarine izdvajamo za fond solidarnosti, a sada smo gospođi Mireli Miškulin i njenim sinovima pomogli s 8.110 kuna donacije. Potres je razorio njihovu kuću u Petrinji do te mjere da više nije za stanovanje pa smo toj obitelji odmah pronašli smještaj u Garešnici i tu bih se zahvalio gospođi Dušanki Rastoder koja im je ustupila svoj stan na privremeno korištenje. Sada uz pomoć Grada Garešnice i drugih institucija radimo na pronalaženju trajnog smještaja za tu obitelj u Garešnici. Osim ove donacije tisuću kuna osigurali smo za jednu obitelj iz Gline čije dijete mora ići na operaciju bubrega – rekao je tom prigodom predsjednik udruge Edim Muratović.

Mirela Miškulin zahvalila se na pomoći udruzi, Gradu Garešnici i Crvenom križu Garešnica koji su joj pomogli, kako je rekla, kad joj je bilo najteže, a gradonačelnik Josip Bilandžija uputio joj je riječi potpore i obećao daljnju podršku.

Treba reći da članovi UHBDRP Garešnica od prvog dana potresa pomažu stradalima na području Banije u suradnji s Gradom Garešnicom, gradskim Komunalcem i Crvenim križem Garešnica, a uključeni su u posao oko raspodjele humanitarne pomoći. Svakako treba istaknuti i da paralelno s humanitarnim aktivnostima na pomoći stradalima u potresu već gotovo godinu dana sudjeluju u borbi protiv pandemije na način da nadziru poštivanje protupandemijskih mjera na ulazu u garešničku tržnicu.(Tekst i fotografija: Alen Štandar)

Izvor: Grad Garešnica

Povratak na naslovnicu

NA VRH