hostgator best coupon code

Obilježena 30. obljetnica Prvog sukoba policije s agresorom na području Požeštine

Kreirano: 27. Lipanj 2021.

IMG 2039U Kamenskoj je jučer u predvečernjim satima obilježena 30. obljetnica Prvog sukoba policije s agresorom na području Požeštine, 28. lipnja 1991. godine.

U organizaciji Udruge hrvatske policije, hrvatskih branitelja Grada Požege i Požeško slavonske-županije svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili predstavnici ove Udruge sa županijskom Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, drugi predstavnici braniteljskih udruga, te predstavnici policije i Požeško-slavonske županije. Prigodnu molitvu za sve poginule branitelje, koji su dali svoje živote za našu slobodu na ovim prostorima, održao je vlč. Mijo Lasović, župnik u župi sv. Ane u Skenderovcima.

Održana godišnja izvještajna skupština

U sklopu obilježavanja obljetnice, u lovačkom domu u Orljavcu održana je godišnja izvještajna skupština za 2020., na kojoj je podnesen i usvojen izvještaj o radu, financijski izvještaj i izvještaj nadzornog odbora. Na skupštini su bili nazočni zamjenik županice Ferdinand Troha, predstavnik PU požeško-slavonske Dalibor Bauer, predstavnici županijskih braniteljskih udruga, izaslanik predsjednika Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske Ivica Strinić, predstavnici Udruge hrvatske policije, hrvatskih branitelja iz Daruvara, Pakraca, Lipika i s područja Osječko-baranjske županije, predstavnici Požeško-slavonske županije, požeške Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, 63. bataljuna ZNG-a, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Trenk“, i pripadnici požeške Povijesne postrojbe Gradska straža, koji su uveličali ovu svečanost.

Dopredsjednik Udruge Marijan Pilon podsjetio je nazočne na 28. lipnja 1991. godine, kada je u Kamenskoj izvršen napad pobunjenih Srba na hrvatske policajce u ophodnji. Oni su hrabro uzvratili vatrom, pritom od njih nitko nije poginuo, a na strani agresora bilo je mrtvih i ranjenih.

Unatoč koronavirusu, aktivnosti Udruge nisu stale

Podnoseći izvještaj o brojnim aktivnostima Udruge hrvatske policije, hrvatskih branitelja Grada Požege i Požeško slavonske-županije tijekom 2020. godine, predsjednik Zoran Renka je istaknuo kako su se one bazirale na istini o Domovinskom ratu i ulozi policije u obrani Republike Hrvatske. Iako je to bila godina koronavirusa, njihove aktivnosti nisu stale, a sudjelovali su, među ostalim, na obilježavanju pojedinih obljetnica u Španovici i Pakracu, bili na tribini u Pleternici, obilježili vojno-redarstvene akcije Bljesak i Oluju i Dan državnosti na Trgu 123. brigade u Požegi. Zaključujući izlaganje, predsjednik je napomenuo kako su u kolovozu uselili u novi prostor u Požegi, a na tome Udruga posebno zahvaljuje Gradu. Potkraj rujna osvojili su prvo mjesto na požeškom malonogometnom turniru.

– Na kraju zahvaljujem svim članovima koji su, unatoč teškoj 2020. godini, sudjelovali u aktivnostima Udruge i pomogli u realizaciji pojedinih projekata. Zahvaljujem Gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji, Općinama Brestovac i Kaptol, Lovačkom društvu „Psunj“ iz Orljavca i požeškoj Povijesnoj postrojbi Gradska straža-zaključio je predsjednik Z. Renka.

Izvor: Požeški vodič

IMG 2045

IMG 2051

IMG 2056

IMG 2057

IMG 2060

Povratak na naslovnicu

NA VRH