hostgator best coupon code

U Okučanima svečano i dostojanstveno obilježena 27. obljetnica VRO "BLJESAK"

Kreirano: 01. Svibanj 2022.

Bljesak 2022 1U nedjelju, 1. svibnja 2022. godine u Okučanima je svečano i dostojanstveno obilježana 27. obljetnica Vojno-redarstvene operacije "BLJESAK"

Na ovoj svečanosti nazočio je cijeli državni vrh Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Među mnogobrojnim građanima i posjetiteljima, u Okučanima su nazočili najviši vojni i policijski dužnosnici te mnogi ratni zapovjednici koji su tijekom Domovinskog rata dali ogromn doprinos u obrani oslobađaju hrvatskog teritorija.

U trenutku odavanja počasti poginulim hrvatsim braniteljima u VRO "Bljesak", Okučane su preletjela dva hrvatska borbena zrkoplova. Upriličen je prigodan program, služena sveta misa, upriličena izložba vojne opreme te sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Svoj doprinos su dali i maratonci i biciklisti, motociklisti, te brojni drugi.

Mnogobrojni predstavnici policijskih udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, članica Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske položili su vijenac i zapalili lapione kod spomen obilježja ”Kristalne kocke vedrine”, predvođeni svojim predsjednikom Marijanom Smernićem.

U svojim posebnim izjavama i predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković posebno su istakli značaj očuvanja spomena na VRO "Bljesak" za sve buduće generacije, kako bi se istakla činjenica kako je Hrvatska pobjedila u Domovinskom ratu te kako su najveću žrtvu u borbi za slobodu dali poginuli i ranjeni hrvatski branitelji i drugi pripadnici Hrvatskih oružanih snaga.

Bljesak 2022 2

Bljesak 2022 3

Bljesak 2022 5

Povratak na naslovnicu

NA VRH