Pozega 2022 01U Požegi su 24. rujna 2022.g. održani 11. Sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske održani su u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” u Požegi 11. Sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

Na 11. Sportskim susretima sudjelovali su mnogobrojni članovi 12 braniteljskih udruga policije, članica ZUHBDRP RH s područja cijele Republike Hrvatske, a natjecali su se u pet sportskih natjecateljskih disciplina: šah, belot, mali nogomet, kuglanje i stolni tenis.

Domaćin ovogodišnjih 11. Sportskih susreta bili su članovi Udruge hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije predvođeni svojim predsjednikom Zoranom Renkom.

Na samo početku pred svečanim postrojem svih sudionika susreta obratili su se gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, županica Antonija Jozić, predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Sportske igre proglasio je otvorenima izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade RH, ministar branitelja Tomo Medved, koji je istakao da su oni koji su prvi stali u obranu Hrvatske, hrvatski policajci bili i jezgro tadašnjeg osnivanja Hrvatske vojske, članovi brojnih ratnih brigada HV. Imali su tada hrabrosti stati u obranu svoje države, preuzeti odgovornost za državu, obranili je i oslobodili je, a danas bi trebali svi preuzeti nove odgovornosti za upravljanje državom i opstojnost ove države. Mnogi su u Domovinskom ratu izgubili svoje živote, mnogi su umrli i poslije rata do danas.

Istakao je da danas mnogi pokušavaju relativizirati Domovinski rat, prikazati ga drugačijim od onoga da je bio, jedino oslobodilački rat, žele promijeniti povijest i događanja iz Domovinskog rata, pa čak i pripisati mu neki krimen. Vlada RH to neće dozvoliti, hrvatski branitelji mogu biti, kao i upravo u Srbiji optuženi piloti, spokojni. Hrvatski branitelji policajci ostali su i danas domovini vjerni, sudionici su stvaranja moderne, slobodne i neovisne hrvatske države i to se mora stalno ponavljati. Ponosan sam što smo to sve učinili zajedno, trebamo svi biti ponosni i stalno činiti sve da se to ne zaboravi, čuvati to što smo stvorili.

Predstavnici sudionika Sportskih susreta zajedno s ministrom Tomom Medvedom položili su vijence na spomenik poginulim i nestalim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu. Nakon održanih sportskih susreta, proglašenja pobjednika upriličen je zajednički ručak i druženje sudionika u Vatrogasnom domu Velika.

UKUPNI ZBROJNI REZULTATI NATJECANJA SVIH DISCIPLINA:
1. mjesto - Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika
2. mjesto - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije
3. mjesto - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ - Podružnica Kutina

Pobjednici

Pozega 2022 02

Pozega 2022 03

Pozega 2022 04

Pozega 2022 05

Pozega 2022 06

Pozega 2022 07

Pozega 2022 08

Pozega 2022 09

Pozega 2022 10

Pozega 2022 11

Pozega 2022 12

Pozega 2022 13

Pozega 2022 14

Pozega 2022 15

Pozega 2022 16

Povratak na naslovnicu