Hodočašće Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. u Škabrnju i Nadin

Vijesti
Kreirano: 19. Studeni 2016.

Naime još jedno protokolarno hodočašće iako nije bilo takvo i ove godine na dane 18. i 19. studenog 2016. godine u hrvatskoj Škabrnji i Nadinu. Prisustvovali smo odavanju počasti preminulim, zvjerski pogubljenim nevinim civilim žrtvama i hrvatskim braniteljima pogubljenim od strane agresorske vojske i pobunjenih srba zadojenim ideologijom četništva.

U organizaciji Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. organizirano je putovanje na kojemu su učestvovali i članovi ostalih braniteljskih udruga iz Dubrovnika što je ujedno znak suradnje među braniteljskim udrugama.

Svojim prisustvom nazočili smo se misnom slavlju koje je predvodio hvarski biskup monsinjor Slobodan Štambuk uz nadbiskupa Želimira Puljića, biskupa Tomislava Rogića te većeg broja svećenika među kojima i naš policijski kapelan don. Ivo Borić.

U duhovnoj propovjedi poseban dio koji je upečetio ovu propovijed je naglasak na „Žive hodajuće spomenike“ koji bi trebali preplaviti Hrvatsku. Slikovito je to opisao biskup Slobodan, pa nakon dvadeset i pet godina tužnih prisjećanja i toliko spomen obilježja, unio nadu u jedno novo doba demografske slike u vidu „živućih spomenika“ radi kojih bi žrtve Domovinskog rata imaju svoju smisao.

Drugog dana tj. 19. studenog 2016. god. posjetili smo pitomo ekološko selo Ravnih Kotara, Nadin. Razlog naše posjete je ponovno odavanje počasti dvadeset dvojici mještana nevino poginulim tog prekrasnog mjesta. Na žalost mjesto je zaboravljenog od naše javnosti jer kako objasniti da nad selom nekih dvjesta metara imaju vodospremu a nemaju vodovoda u mjestu.

Kao primjer i uzor ostalima trebalo bi učiti od Škabrnje posebno Nadina, koliko dostojanstva i pažnje ulažu i poklanjaju spomenu na svoje poginule sumještane.

Svim žrtvama ovih mjesta laka hrvatska zemlja, nama, a posebno njihovim sumještanima zadaća da se nikada ne zaborave.

Izvor: Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91.

FOTOGALERIJA

NA VRH