Vukovar plakati 2023U subotu, 18. studenog 2023.g. mnogobrojni članovi Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske sudjelovali su u "Koloni sjećanja" u Vukovaru

Kao i proteklih godina, mnogobrojni članovi iz raznih krajeva Hrvatske počevši od Dubrovnika, Siska, Pakraca, Lipika, Kutine, Osijeka, Slavonskog Broda, Garešnice, Nove Gradiške, Gline, Požege, Novske, Daruvara i Imotskog zaputili su se u Vukovar kako bi sudjelovali u "Koloni sjećanja".

Na žalost, niti ove godine ovaj sveti dan za hrvatski narod nije protekao bez političkog prepucavanja i nadmudrivanja od strane nekakvih političkih skupina, koja su očito imala za cilj izazvati podjelu hrvatskog naroda na "ove" ili "one". Srećom, idejnim tvorcima ovakvog ružnog nauma, niti ovaj puta namjera nije pošla za rukom, a hrvatski se narod ponovo pokazao vrlo mudrim i razumnim.

Smatramo kako je sve to krajnje neprimjereno i sramotno, ali u konačnici ovogodišnja "Kolona sjećanja" pokazala je ustvari ogromno jedinstvo hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja, koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske. Procjene govore kako je ove godine u "Koloni sjećanja" sudjelovalo gotovo 150 000 osoba, a sve je proteklo bez ijednog incidenta.

Vukovar plakati 2023

Povratak na naslovnicu