PUHBPUZ 01Sa zadovoljstvom i ponosom izvješćujemo Vas o osnivanju nove Policijske Udruge pod nazivom: POLICIJSKA UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE (PUHBPUZ)

Udruga simbolizira snagu zajedništva, hrabrosti, odlučnosti i predanosti ljudi koji su u najtežim trenucima stvaranja i obrane opstojnosti Republike Hrvatske branili Lijepu Našu Domovinu kao pripadnici MUP RH Policijske uprave Zagrebačke.

Svi su oni, svatko na svoj način, dali nemjerljiv doprinos na časnom putu rađanja slobodne, suverene, demokratske i neovisne Republike Hrvatske. Njihova predanost i hrabrost postali su neizbrisiv dio naše zajedničke povijesti.

Članovi Udruge, iskusni hrvatski branitelji, okupili su se s ciljem podrške jedni drugima te zajedničkog obilježavanja uloge i očuvanja ugleda i časti Hrvatske Policije u Domovinskom ratu, poratnom razdoblju, kao i doprinosa sigurnosti i dobrobiti naše lokalne i šire zajednice. Ova udruga predstavlja srcem vođeni snažan savez hrabrih muškaraca i žena koji su tijekom Domovinskog rata, u najizazovnijim trenucima naše povijesti, nosili odgovornost za sigurnost naših građana. Ona je most između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, spajajući iskustva branitelja u zajedničkom djelovanju s ciljem očuvanja ugleda i promoviranja temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i Republike Hrvatske.

Osnovna svrha postojanja PUHBPUZ je promicanje zajedništva, podrška članovima u njihovim naporima te sudjelovanje u projektima koji pridonose općem dobru. Kroz ovu Udrugu, branitelji žele ostati angažirani u društvu te svoja iskustva prenositi na mlađe generacije.

Udruga je osnovana u Zagrebu, 23. veljače 2024.g. u nazočnosti g. Marijana Smernića, predsjednika ZAJEDNICE UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA POLICIJE REPUBLIKE HRVATSKE iskazujući svoju odlučnost i ustrajnost da svoje buduće djelovanje i aktivnosti provodi zajedeno s ostalim Policijskim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Otvaramo vrata Udruge svim hrvatskim braniteljima s područja Policijske Uprave Zagrebačke te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u nastojanju za izgradnjom snažnije, ujedinjene zajednice i Udruge koja će dostojno predstavljati Policiju kao instituciju iz koje je stvorena obrambena osloboditeljska oružana sila Republike Hrvatske.

Hvala vam na podršci, a članovi POLICIJSKE UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE s veseljem očekuju zajedničke projekte i suradnju za bolju budućnost.

S poštovanjem,

Luka Lukić, predsjednik PUHBPUZ i Zdravko Požega, dopredsjednik PUHBPUZ

U Zagrebu, 24.02.2024.

PUHBPUZ 01

PUHBPUZ 02

PUHBPUZ 03

Povratak na naslovnicu