Dan Garesnice 2024 01Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nazočio na svečanom obilježavanju Dana grada Garešnice

Svečanost obilježavanja Dana grada Garešnice započela je 31. svibnja 2024.g. u Garešnici polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, gdje su počast odala visoka izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora, predstavnici lokalnih vlasti na čelu s gradonačelnikom grada Garešnice Josipom Bilandžijom u pratnji Marka Marušića, župana Bjelovarsko-bilogorske županije i načelnika Općine Velika Trnovitica Ivana Markovića.

Počast su odali i mnogobrojni predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH i Edim Muratović, dopredsjednik ZUHBDRP RH, ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica.

Nakon polaganja vijenaca održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojom je predsjedavao Željko Starčević. Čestitke u prigodi obilježavanja Dana grada Garešnice, kao izaslanik Hrvatskog sabora uputio je u svom govoru zastupnik Miro Totgergeli, a čestitao je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Na svečanoj sjednici uručena su i gradska priznanja zaslužnima, a preuzeli su ih: ravnateljica gradske knjižnice i čitaonice Maja Dizdarević, promotor imena grada kao dugogodišnji novinar Štefan Štandar te Marija Šedlbauer umirovljena profesorica i aktivna članica Matice hrvatske. Povelju Grada Garešnice dobile su i garešničke podružnice dvije udruge- Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „Ris“ Kutina, Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ te predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Miroslav Gerstner. Među dobitnicima Povelje su još Milivoj Šapić, aktivan na više polja, vatrogastvu, sportu i kulturi te dugogodišnja vlasnica obrta, Ivanka Mlinarić.

U ime nagrađenih zahvalila je Marija Šedlbauer uz čestitke za Dan grada i Dan župe, kako bi Garešnica i dalje bila lijepo i ugodno mjesto za život! Zahvalnice su primili i najbolji učenici; iz Osnovne škole Garešnica to je Luka Ljubić, iz Osnovne škole Trnovitički Popovac Jana Međimurec, a iz Srednje škole August Šenoa Garešnica Barbara Štandar.

Dan Garesnice 2024 02

Dan Garesnice 2024 03

Dan Garesnice 2024 04

Dan Garesnice 2024 05

Dan Garesnice 2024 06

Dan Garesnice 2024 01

Dan Garesnice 2024 07

Povratak na naslovnicu