hostgator best coupon code

Svečano otvorenje Spomen sobe Domovinskog rata u Baćinu

Kreirano: 11. Travanj 2017.

bacin 2017 01Dana 11. travnja 2017. godine u naselju Baćin Općine Hrvatska Dubica u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, Ministarstvom hrvatskih branitelja i Ministarstvom kulture Republike Hrvatske uprilićeno je svečano otvorenje Spomen sobe Domovinskog rata.

Ovaj projekt realiziran je u znak sjećanja na 39 vojnih i 98 civilnih žrtava, koje su položile život na oltar domovine, poginule na području Općine Hrvatska Dubica, s ciljem kako bi buduće generacije dolazile na ovo mjesto, te se ovdje imale priliku upoznavati s istinom o Domovinskom ratu.

Zgrada u kojoj je uređena Spomen soba, nalazi se u neposrednoj blizini druge po broju žrtava masovne grobnice u Republici Hrvatskoj, iz koje su 1997. godine eshumirana tijela 56 nevino ubijenih civila.

Svečanosti su nazočili brojni izaslanici, u ime predsjednice Republike Hrvatske, brigadni general Tomo Medved kao i general pukovnik Marijan Mareković, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije Josip Zlogleđa, Dražen Cerjak i Dragutin Merkaš, predvođeni predsjednikom Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske. Marijanom Smernićem.

NA VRH