hostgator best coupon code

U Garešnici održan 4. Memorijalni turnir "Josip Pleša"

Kreirano: 20. Rujan 2017.

garesnica 2017 01Članovi UHBDRP Garešnica, u suradnji s Gradom Garešnica, tvrtkom Komunalac d.o.o., Hrvatskim cestama te obitelji Pleša, uz izaslanika župana BBŽ Dalibora Jurline, predsjednika ZUHBDRP RH Marijana Smernića, gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije sa zamjenicima, brojnih članova braniteljskih Udruga, hrvatskih branitelja, sugrađana i predstavnika političkih stranaka, obilježili su 17.09.2017. godine 26. obljetnicu pogibije hrvatskog viteza i policajca PP Garešnica Josipa Pleše (poginulog u naselju Kip) otvorenjem i imenovanjem mosta koji spaja Garešnicu s Ciglenicom.

Tom prigodom, predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, otkrio je spomen ploču s imenom Josipa Pleše, koju su donirali Popović - Graniti, a natpis je izgraviran u Klesarstvu Konjević, dok su zamjenici ratnog zapovjednika PP Garešnica Mirko Mihalinac i Branko Nakladal otkrili ploče naziva mosta "Josip Pleša".

Jedan od posebnih, ali i ponosnih trenutaka obilježavanja spomenute obljetnice, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim svakako je trenutak kada sin poginulog Josipa, Boris Pleša, zajedno s ratnim zapovjednikom Ivanom Marinkom Čajsom i gradonačelnikom Josipom Bilandžijom, rezanjem vrpce u bojama hrvatske trobojnice pušta most "Josip Pleša" u promet, a istovremeno članovi Gary Gunsa i NK Dišnik "bengalkama" uveličavaju svečanost sjećanja na hrvatskog branitelja koji je svoj život utkao u temelje naše Domovine.

Nakon svečanog djela i obraćanja izaslanika župana, predsjednika ZUHBDRP RH, gradonačelnika, predsjednika Koordinacije braniteljskih udruga te ratnog zapovjednika PP Garešnica, uslijedilo je druženje i domjenak u Športskom parku u Garešnici te održavanje 4. Memorijalnog turnira "Josip Pleša" u streljaštvu.

4. MEMORIJALNI TURNIR U STRELJAŠTVU JOSIP PLEŠA – PRVI POGINULI POLICAJAC PP GAREŠNICA.

PUCALO SE ZRAČNOM PUŠKOM NA DALJINI OD 10 METARA, A EKIPU SU ČINILI DVA NATJECATELJA.

DO SADA SE OVE GODINE PRIJAVILO NAJVIŠE EKIPA 15. IZ DARUVARA, PAKRACA, HERCEGOVCA, DIŠNIKA, ULJANIKA I GAREŠNICE. PRIJAVLJIVALE SU SE EKIPE IZ SPORTSKIH KLUBOVA, LOVAČKIH DRUŠTAVA, MJESNIH ODBORA, NAVIJAČKIH SKUPINA, DVD-A I BRANITELJSKIH UDRUGA.

REZULTATI EKIPNO:

1. UHBDRP GAREŠNICA (Dražen Sabolović-Vlatko Krajačić)
2. UHBDRP DARUVAR (Jadranko Kolak – Ivo Gjaić)
3. RĐAVA ŠKLJOCA (Vjekoslav Novačić – Zlatko Miljanović)
EKIPNO URUČENI PEHARI ZA PRVA TRI MJESTA

REZULTATI POJEDINAČNO:

1. DRAŽEN SABOLOVIĆ - 158 krugova
2. VLATKO KRAJAČIĆ - 151 krug
3. JADRANKO  KOLAK - 149 krugova
POJEDINAČNO URUČENE MEDALJE ZA PRVA TRI MJESTA

NA VRH