hostgator best coupon code

Obilježavanje 25. obljetnice iskrcavanja policijskih postrojbi u okupirani Cavtat

Kreirano: 20. Listopad 2017.

Dubrovnik Cavtat 01U povodu obilježavanja 25. obljetnice iskrcavanja policijskih postrojbi u okupirani Cavtat i Dana Općine Konavle, Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. organizirala je druženje i prisjećanje na navedenu policijsku akciju.

Naime, dana 18. listopada 1992. godine u noćnim satima, policijskim brodom "Srđ" i plovilima Odreda naoružanih brodova iz Dubrovnika, policijske snage prebačene su iz luke Gruž u tada još okupirani Cavtat kako bi spriječile srbo-četničku stranu da izigra postignuti sporazum o preuzimanju Konavala.

Odmah u ranim jutarnjim satima 19. listopada 1992. godine policijski službenici PU Dubrovnik u suradnji sa jedinicom Specijalne policije Karlovac uspostavili su i Policijsku postaju Cavtat.

Djelovanje policije na održavanju državne granice vodila se pod akcijom „Krug“ na državnoj razini uz sudjelovanje svih Specijalnih jedinica policije RH-a na ispomoći u našoj Policijskoj upravi.

Pripadnike naše Udruge i ONB-a koji su sudjelovali u ratu i oslobođenju Konavala, dočekalo je izaslanstvo Općine Konavle na čelu s načelnikom Božom Lasićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Simovićem koji je i sam sudjelovao u oslobađanju Konavala. Predstavnici Udruge su ujedno položili vijenac na spomenik dr. Franju Tuđmanu.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić povodom početka programa obilježavanja rekao je kako je u posljednjih 25 godina napravljeno puno, no kako je pred Konavlima dug put usmjeren prvenstveno na mlade.

– Ove godine slavimo 25. godina od oslobođenja Konavala. Evociramo uspomene na rat, ali mislimo na budućnost. U posljednjih 25 godina se napravilo dosta, ali moramo još puno učiniti. Usmjeravamo se na mlade obitelji kako bi stvorili uvjete za njih, a sve ovo što smo dosada napravili daje nam razloga za optimizam. Imamo dobru suradnju s državom, podržali su izgradnju kanalizacije u Moluntu, na Grudi, ustupaju nam Prevlaku za uređenje Muzeja. Itekako imamo razloga za optimizam – rekao je Lasić.

Izvor: PUB PUD 91.

 

NA VRH