hostgator best coupon code

U Zagrebu održan Okrugli stol na temu: reforma obrazovanja – kurikul povijesti s osvrtom na Domovinski rat

Kreirano: 17. Travanj 2018.

DSC 0116Udruga 100%-tnih HRVI 1. skupine, održala je dana 17. travnja 2018. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata u Zagrebu, Okrugli stol na temu: reforma obrazovanja – kurikul povijesti s osvrtom na Domovinski rat.

Na Okruglom stolu sudjelovali su: domaćin Đuro Glogoški umirovljeni pukovnik HV-a, ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja prof. Vlado Prskalo, prof. dr. Slobodan Prosperov Novak hrvatski povjesničar književnosti, profesorica Ljilja Vokić bivša ministrica prosvjete i športa, Jasenka Štimac prof. povijesti u OŠ Dragutina Domjanića i gosp. Joško Morić hrvatski političar i policijski dužnosnik, dok je Zdenko Ostović predstavljao Zajednicu udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, koji je ujedno i dopredsjednik Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Veliki dio izlaganja sudionika Okruglog stola na temu reforma obrazovanja – kurikul povijesti s osvrtom na Domovinski rat, odnosi se na zapostavljanje Domovinskog rata, nacionalne povjesti i izgradnje hrvatske demokracije, koja bi morala biti jednako zastupljena u srednjoj i osnovnoj školi. Također, svi se slažu kako je premalo šest do osam nastavnih sati posvećenih Domovinskom ratu, te bi taj broj svakako trebalo barem udvostručiti.

Prema najavama ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, od jeseni kreću 72 eksperimentalne škole sa kurikularnom reformom. Za većinu prisutnih upitno je da li je sustav uopće spreman za eksperimentalu provedbu već ove jeseni?! Zaključak je Okruglog stola, kako je ovaj projekt bolje odgoditi za godinu dana i postići konsenzus o temama u kurikulu povijesti.

Zdenko Ostović, dopredsjednik PUHBZGŽ

DSC 0122

DSC 0118

DSC 0117

DSC 0116

DSC 0108

DSC 0114

Povratak na naslovnicu

NA VRH