hostgator best coupon code

Ultramaraton Kašić - Slavonski Brod u čast poginulim "Kobrama", pripadnicima 3. bojne 3. gardijske brigade "Kune"

Kreirano: 01. Kolovoz 2020.

Kremimir SimicGlavni organizator ovog događanja je Krešimir Šimić, sin poginulog hrvatskog branitelja i policijski službenik PU brodsko-posavske

Povodom sjećanja na legendarnu 3. bojnu 3. gardijske brigade (brodske Kobre), 7. kolovoza s kolegama organiziram ultramaraton u čast poginulim "Kobrama", pripadnicima 3. bojne 3. gardijske brigade "Kune", na dečke koji su prvi puta udahnuli ovozemaljski život u majčinom naručju, u srcu slavonske ravnice, a izdahnuli u prkosnom kršu i kamenu zadarskog zaleđa braneći raskošne ljepote svoje domovine Hrvatske i da nije bilo tih hrabrih slavonskih sinova danas bi možda naš jug bio odsječen od ostatka Hrvatske. Tu činjenicu je prekrila paučina i želim ju maknuti ovim Memorijalom.

Želja nam je na simboličan način Brođane vratiti u svoj grad, trkačkim korakom od Kašića (mjesta pogibije brodskih i hrvatskih vitezova) do njihovog grada Slavonskog Broda.

Nositelj ultramaratona je Ultramaraton klub 'Mazator' iz Slavonskog Broda. Start ultramaratona je predviđen 7.kolovoza 2020. godine, u 17 sati, u Kašiću (kod spomenika poginulim 'Kobrama'), a cilj u Slavonskom Brodu (kod spomenika 3. gardijskoj brigadi – Kobre, Ulica grada Vukovara) 9. kolovoza, oko 20 sati.

Koncept ultramaratona je zamišljen na način da 8 ultramaratonaca etapnim trčanjem pretrči ukupnu dužinu trase od oko 500 kilometara. Osebujnost ove priče je u tome što se radi o neprestanom etapnom trčanju bez prekida (oko 55 sati) što predstavlja simboliku vječnog življenja tih hrabrih vitezova, ali i to da njihovi životi smrću nisu prestali postojati. Mojim prijateljima ultramaratoncima i meni osobno kao djetetu poginulog hrvatskog branitelja, Vi, hrvatski branitelji ste naša svetinja i ljubav koje vrijeme ne može izblijediti.

Poštivajući epidemiološke mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske odustali smo od organizacije dočeka ultramaratonaca kod spomenika poginulim Kobrama, ali to nas ne može spriječiti da se od 7. do 9. kolovoza ne prisjetimo naših poginulih hrvatskih branitelja ponaosob molitvom i upaljenom bijelom svijećom kod spomenika 3. Gardijskoj brigadi – Kobre, u ulici Grada Vukovara u Slavonskom Brodu. Neka gori plam svijeće, neka se sve sjaji od bjeline, istim onim sjajem kojim je sjajila vaša hrabrost.

Sve vas žive i odsutne hrvatske branitelje na našem putu nosimo u svom srcu. Vi ste naš ponos, a ovaj naš pothvat neka bude vaša snaga u ovozemaljskom ludilu.

S poštovanjem, sin Domovine, KREŠIMIR ŠIMIĆ, struč. spec. kriminalistike

Povratak na naslovnicu

NA VRH